marți, 1 septembrie 2015

Anul acesta Romania a semnat TRATATUL PRIVIND DENUMIRILE DE ORIGINE SI INDICATIILE GEOGRAFICE

Odata cu semnarea acestui tratat, produsele romanesti care au calitatea, reputatia sau alte caracteristici influentate de originea geografica(ex: vinuri, ape minerale, branzeturi, mezeluri, gemuri), vor primi protectie internationala odata cu protectia  din Romania, astfel deschizandu-se noi oportunitati de comercializare si promovare pentru romani.
Acest tratat a fost semnat de Romania prin Reprezentantul  Permanent la Geneva, un nou tratat in domeniul  proprietatii intelectuale care garanteaza protectia produselor comercializate international, renumite pentru calitatile specifice zonei din care provin.
Acest nou instrument este direct raspunzator de modernizarea si ameliorarea scalitatii serviciilor oferite beneficiarilor sistemului de protectie a indicatiilor geografice si va imbunatati promovarea comerciala pe plan international a produselor protejate prin indicatii geografice.
Acest document a fost negociat si adoptat in Conferinta diplomatica pentru adoptarea Noului Act al Acordului de la Lisabonaprivind Protectia denumirilor de origine si inregistrarea internationala a acestora, conferinta gazduita de Organizatia Mondiala pentru Proprietate Intelectuala intre 11-21 mai 2015.
In cadrul conferintei au participat 114 delegatii, dintre care 54 au semnat Actul Final, iar 11 dintre acestea au semnat noul tratat chiar in ziua deschiderii procedurii. Noul tratat va intra in drepturi la 3 luni dupa ce va fi depus la OMPI de cinci Parti Contractante a instrumentelor de ratificare sau accedere la tratat.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

 

Iti dau reducere 1% la PC Garage