miercuri, 6 aprilie 2016

Evenimente expozitionale recomandate de MAE in acest an

In acest an vor avea loc o serie de evenimente expozitionale foarte importante la nivel global dintr-o gama foarte variata de domenii de activitate precum cel viniviticol, frumusete, armament si aparare, echipamente industria textila, industria metalurgica, IT.


Printre recomandarile MAE ale targurilor expozitionale din acest an regasim urmatoarele:


Expoziţia internaţională ”TeXpo 2016", Karachi, PAKISTAN


În perioada 07-10 aprilie 2016 se va desfasura la Centrul Expoziţional din Karachi - R.I.Pakistan, expoziţia internaţională ”TeXpo 2016".

Aceasta este prima manifestarea organizată în Pakistan dedicată numai sectorului textilelor.

Printre produsele care pot fi expuse se menţionează: lenjerie de pat, saci şi pungi din bumbac, ţesături din bumbac, fire şi fibre din bumbac, îmbrăcăminte diversă, accesorii pentru confecţii, textile pentru locuinţă, produse tricotate sau croşetate, articole din piele, diverse alte ţesături, prosoape, broderii, etc.

Pakistanul este al 4-lea producător şi al 3-lea consumator mondial de bumbac. Textilele constituie un sector vital pentru economia ţării, utilizând cca.40% din forţa de muncă.


A 26-a editie a manifestarii internationale "Vietnam, Expo 2016", 13 - 16 aprilie 2016


Cea de-a 26-a ediţie a manifestării internaţionale Vietnam, Expo 2016, organizată sub patronajul Ministerului Industriei şi Comerţului din Vietnam se va organiza la Centrul Internaţional de Expoziţii din Hanoi (ICE), str. Tran Hung Dao nr. 91, district Hoan Kiem, in perioada 13 - 16 aprilie 2016.

La eveniment şi-au anunţat participarea 400 de participanţi din 17 ţări, fiind aşteptaţi mai mult de 15.000 de vizitatori.

„Maritime India Summit”, Mumbai 14 – 16 aprilie 2016

In perioada 14 - 16 aprilie 2016 va avea loc la Mumbai, prima editie a „Maritime India Summit” care se anunta a fi un evenmient marcant pentru industria maritima locala, prin promovarea de parteneriate si proiecte cu comunitatea de afaceri internationala.

Prin acest eveniment autoritatile indiene isi propun sa aduca sectorul maritim indian in sfera de vizibilitate a comunitatii internationale, cu intentia de a atrage investitii straine prin incadrarea sectorului in campania „Make in India” initiata si sustinuta de primul-ministru indian Narendra Modi. Autoritatile indiene afirma ca acest eveniment reprezinta o ocazie deosebita pentru identificarea de parteneri locali si internationali in vederea cooperarii in sectorul maritim pe piata indiana

India detine o coasta maritima in lungime de 7517 precum si ape interioare navigabile cu o lungime de 14.425 km, ceea ce confera un imens potential de dezvoltare in acest sector. Are 200 de porturi si peste 23 de santiere navale, localizate de-a lungul intergii coastei maritime. Traficul de cargo este estimat la aproximativ 1 mild tone/an, cu o crestere continuua a transportului in containere, cu o medie de 6,5%/an, in ultimii 10 ani, peste media globala de 5,4%/an. Tonajul navelor maritime a depasit 10 mil DWT cu potential in continuare de dezvoltare.

In vederea atragerii de investitii straine directe, autoritatile indiene au hotarat liberalizarea sectorului pentru proiectele care se refera la constructia si dezvoltarea de porturi, coroborat cu standardizarea documentelor de licitatii pentru proiectele de transport maritim in regim public-privat.

Printre proiectele de dezvoltare avute in vedere de autoritatile indiene si care pot face obiectul unor parteneriate sau investitii straine directe in acest sector, se mentioneaza:

a) dezvoltare/modernizare portuara: constructia greenfield a unor porturi in zonele Vadhava (statul Maharastra), Sagar Island (statul West Bengal), Colachel (statul Tamil Nadu) si Dugarajapatham (Andhra Pradesh), cresterea capacitatilor porturilor Tuticorin si Paradip, modernizarea unor porturi existente prin parteneriate publice-private;

b) Programul Sagarmala care consta in: marirea capacitatilor de transport carbune la 80 MMTPA de la Odisha catre statele din sud, Andhra Pradesh, Tamil Nadu si Karnataka, infiintarea de 7-8 zone economice (Coastal Economic Zones) de-a lungul coastei maritime in zonele de sud-est; infiintarea de porturi destinate tranzactiilor cu ciment in Gujarat si Andhra Pradesh, infiintarea de porturi destinate tranzactiilor cu produse metalurgice in Karnataka, Odisha, si Andhra Pradesh; infiintarea de zone de comert liber la Ennore si Cochin etc;

c) constructii de nave, reparatii si reciclare: modernizare si up-gradare tehnologica a santierelor navale in parteneriat cu companii straine, dezvoltarea de noi zone si unitati pentru constructia de nave, productia de ambarcatiuni modenre precum: „LNG vessels”, constructia de platforme offshore in cadrul unor santiere navale existente etc;

d) dragare: operatiuni de dragare pentru o adancime de 18 m la un numar de 4 porturi, pentru a permite utilizare de vase cu capacitate mare, lucrari de dragare pentru mententanta etc;

e) transport fluvial intern: realizarea proiectului Jal Marg Vikas care presupune crearea unui canal navigabil intre Allahabad si Haldia, cu o lungime de 1620 km si adancime de minim 3 metri, pentru nave comerciale de pana la 1500 DWT

Evenimentul „Maritime India Summit” va fi organizat de catre Ministerul indian al Transportului Maritim in parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, si va fi inaugurat de catre primul ministru al Indiei.

WEBIT.FESTIVAL, Sofia, Bulgaria - 19 - 21 aprilie 2016

Webit Congres Global, este organizatorul unuia din cele mai importante evenimente internationale in domeniul IT, WEBIT.FESTIVAL care urmeaza a avea loc la Sofia in perioada 19-21 aprilie a.c. Actiunea este organizata sub patronajul Presedintelui Bulgariei, a Comisiei Europene si a Primariei din Sofia, fiind invitati unii dintre liderii mondiali din domeniu IT, precum si importanti factorii de decizie politica din Europa. Conform datelor primite de la organizatori, vor fi peste 5000 de participanti din peste 60 de tari si vor fi organizate standuri expozitionale pentru tarile care doresc acest lucru si pentru marile companii internationale. Agenda reuniunii acopera trei domenii: Marketing & Innovation Summit, Tech Summit si Policy, ultimul fiind destinat reprezentantilor guvernamentali care vor avea discutii in cadrul unei mese rotunde cu lideri mondiali ai unor companii internationale de succes (Blockchain, Mastercard, Inercapital, Google, EarlyBird Venture Capital, BitTorrent Inc, Visa, Oracle, Nasdaq etc.).


A 14–a ediţie a manifestării “Korea Import Goods Fair (IGF 2016)”, Seoul, Republica Coreea

În perioada 23 - 25 iunie 2016 va avea loc la centrul expoziţional COEX din Seoul, Republica Coreea, a 14–a ediţie a manifestării “Korea Import Goods Fair (IGF 2016)”. Organizatorul acestui eveniment este Asociaţia sud-coreeană a Importatorilor (KOIMA). IGF este un târg internaţional cu caracter general (produse alimentare şi băuturi, îmbrăcăminte sport şi confecţii, decoraţiuni, bijuterii, electrocasnice etc), care se adresează companiilor străine ce intenţionează să exporte pe piaţa sud-coreeană. La ediţia din anul 2015 au participat 82 de companii din 37 de ţări (suprafaţă expoziţională utilizată : 5184 m2) şi s-au înregistrat peste 4500 de vizitatori.

KOIMA oferă 3 nopţi de cazare gratuită (1 cameră/companie) la hotelul Ibis din Seoul pentru toate companiile din România, care doresc să participe la acest eveniment cu stand propriu. De asemenea, cu condiţia ca cel puţin 6 companii româneşti să participe cu stand propriu, preţul unui stand standard (în ofertă 1800 USD pentru 9 metri pătraţi, incluzând o masă de prezentare şi un scaun) se va reduce la jumătate (900 USD). Pentru obţinerea acestei facilităţi este necesară transmiterea unui avans de 50% până la data de 28 februarie 2016.

Pentru a consulta lista completa a evenimentelor vizitati site-ul MAE la adresa: http://www.dce.gov.ro/Evenimente.html

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

 

Iti dau reducere 1% la PC Garage