luni, 26 septembrie 2016

INSPECTORUL PĂDURII, APLICAȚIA CARE POATE CONTRIBUI LA SALVAREA CODRILOR ROMÂNIEI

    Cetățenii pot verifica de pe telefonul mobil dacă un transport de lemne este legal sau nu, introducând numărul de înmatriculare al mașinii care transportă lemnul. Acest lucru este posibil din 19 iulie, după ce Ministerul Mediului a lansat aplicația „Inspectorul pădurii”. Dacă transportul nu este găsit în sistem, există posibilitatea ca acesta să fie ilegal, iar cetățeanul trebuie să sune la 112. Poliția și Gărzile forestiere vor opri transportul și vor verifica documentele
însoțitoare.Aplicația a fost dezvoltată de un grup de voluntari, specialiști IT, care au colaborat cu Ministerul Mediului și poate fi descărcată gratuit (https://goo.gl/YxGlbc), fiind disponibilă doar pentru utilizatorii de sisteme Android.

     Ministrul Mediului, Cristiana Pașca-Palmer, la momentul lansării aplicației: „INSPECTORUL PĂDURII este o aplicație care dă posibilitatea fiecărui cetățean să se implice în mod activ în monitorizarea transportului de lemn. Radarul Pădurilor va rămâne în continuare. INSPECTORUL PĂDURII vine mult peste Radarul Pădurilor, să îmbunătățească, să completeze această aplicație, să dea cetățenilor acces direct la baza de date SUMAL, în care toate aceste date sunt stocate. Dacă sunteți pe o șosea de munte, de exemplu, și vedeți un transport de lemne în fața dumneavoastră și vreți să știți dacă transportul este legal sau ilegal, luați numărul mașinii, îl introduceți în aplicația de pe telefonul mobil și aplicația va spune imediat dacă codul de transport al lemnului este valid sau nu. Dacă codul este valid, vi se afișează data validării, numărul vehiculului, tipul de lemn pe care îl transportă și volumul de lemn. Dacă codul nu este valid, atunci vi se afișează această informație < nu a fost generat un cod in ultimele 72 de ore pentru numărul auto verificat>.  Asta înseamnă că există posibilitatea ca acest transport să fie ilegal. În această situație sunați la 112 și de acolo dispecerii trebuie să anunțe Poliția și Gărzile Forestiere, care trebuie să intervină imediat, să oprească transportul și să verifice legalitatea documentelor.”
Din 2014 până acum, prin Radarul Pădurilor, s-au primit 30.000 de sesizări la 112, iar în urma verificărilor s-a constatat că 25% erau transporturi ilegale de lemn.

Sursa:  ,

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

 

Iti dau reducere 1% la PC Garage