Tradiția pe pâine
Deși buzunarele românilor nu sunt încă
atât de pline pe cât ne-am dori se observă totuși o tendință
costisitoare: produsele BIO, handmade, tradiționale. Datorită cererii în creștere tot mai multe companii s-au orientat spre producerea de
astfel de bunătăți.
Publicul român e incă timid și puțin
dezorientat, putem spune că momentan consumul de astfel de produse e
incă un moft dar piața prinde contur și are potențial.
Ce trebuie să conțină sau cum trebuie
să fie un produs Bio? Ei bine exista deja reglementări clare în
domeniu și anume Ordinul 724/2013 care spune ca „bunătățile”
trebuie să fie în primul rând produse pe teritoriul României prin
folosirea de materii prime autentice, tradiționale, deasemeni produse
la nivel local.
Preparatele trebuie să-și păstreze
gustul nemodificat prin aditivi sau prin prelucrare tehnologică și
neaparat să nu semene cu alte produse inregistrate deja ca
tradiționale. Special pentru aceste bunătăți s-a înființat și Registrul Național al Produselor Tradiționale, dacă vă
gândiți să abordați în viitor o astfel de afacere ar fi bine să
verificați întâi acest registru.
Nu uitați că rigorile pentru acest tip
de produse sunt foarte mari și stricte, vă puteți aștepta oricând la
vizite și controale din partea autorităților sanitare și a altor
organisme abilitate în domeniu- aceste vizite nu pot fi refuzate!
Aceia dintre dumneavoastră care sunt
mai puțin întreprinzători , pentru moment puteți să vă rezumați doar
la consumul produselor tradiționale în special. Le-am gustat și noi și
vă spunem cu mâna pe suflet ca o mare parte dintre ele merg foarte
bine cu Mustardino de la Sitemani, cel mai bun muștar cu boabe întregi.
Nu ne credeți pe cuvant, ÎNCERCAȚI!
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu