joi, 29 ianuarie 2015

Tradiția pe pâine


      Deși buzunarele românilor nu sunt încă atât de pline pe cât ne-am dori se observă totuși o tendință costisitoare: produsele BIO, handmade, tradiționale. Datorită cererii în creștere tot mai multe companii s-au orientat spre producerea de astfel de bunătăți.
Publicul român e incă timid și puțin dezorientat, putem spune că momentan consumul de astfel de produse e incă un moft dar piața prinde contur și are potențial.
      Ce trebuie să conțină sau cum trebuie să fie un produs Bio? Ei bine exista deja reglementări clare în domeniu și anume Ordinul 724/2013 care spune ca „bunătățile” trebuie să fie în primul rând produse pe teritoriul României prin folosirea de materii prime autentice, tradiționale, deasemeni produse la nivel local.
Preparatele trebuie să-și păstreze gustul nemodificat prin aditivi sau prin prelucrare tehnologică și neaparat să nu semene cu alte produse inregistrate deja ca tradiționale. Special pentru aceste bunătăți s-a înființat și Registrul Național al Produselor Tradiționale, dacă vă gândiți să abordați în viitor o astfel de afacere ar fi bine să verificați întâi acest registru.
Nu uitați că rigorile pentru acest tip de produse sunt foarte mari și stricte, vă puteți aștepta oricând la vizite și controale din partea autorităților sanitare și a altor organisme abilitate în domeniu- aceste vizite nu pot fi refuzate!
      Aceia dintre dumneavoastră care sunt mai puțin întreprinzători , pentru moment puteți să vă rezumați doar la consumul produselor tradiționale în special. Le-am gustat și noi și vă spunem cu mâna pe suflet ca o mare parte dintre ele merg foarte bine cu Mustardino de la Sitemani, cel mai bun muștar cu boabe întregi.
Nu ne credeți pe cuvant, ÎNCERCAȚI!

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

 

Iti dau reducere 1% la PC Garage