La doar 11 ani este antreprenoare, militantă ferventă pentru cauze sociale, filantroapă și speaker motivațional. Iar recent a semnat un contract de 1 milion de dolari pentru a-și distribui produsele într-una dintre cele mai mari rețele din comerțul modern.
Mikaila Ulmer este una dintre cele mai mediatizate tinere antreprenoare din Statele Unite, după ce a reușit să construiască o afacere cu limonadă, cu ajutorul unei rețete vechi de mai bine de 70 de ani primite de la bunica ei. A început să facă limonadă în anul 2009, pe când avea doar patru ani folosind rețeta din 1940 a bunicii sale, care venea în patru arome: mentă, ghimbir, ceai și fruct de cactus, îndulcite doar cu miere de albine,fără îndulcitori artificiali, scrie NBC News.
În 2015, Mikaila a participat cu ideea ei de afacere – BeeSweet, producția de limonadă cu arome simple și miere de albine – la un show de televiziune cu finanțare a ideilor de afaceri, de genul Arenei Leilor, difuzată și în România, unde a convins un membru din juriu să-i acorde o finanțare de 60.000 de dolari.
Anul acesta, Mikaila a semnat un contract de 1 milion de dolari cu Whole Food, una dintre cele mai mari rețele din comerțul modern american. Produsele ei vor fi distribuite în 55 de magazine din mai multe state americane, printre care Texas, Oklahoma, Arkansas, Louisiana și Florida.
Tânăra antreprenoare a fost inclusă în Top 10 Inovatori realizat de Movement50 (MVMT50) și a mai semnat un alt contract de distribuție cu o companie de top din industria alimentară din SUA.
Ce e amuzant este motivul pentru care Mikaila a pornit afacerea. Când avea patru ani a fost înțepată de albine și de atunci a devenit fascinată de aceste insecte. În plus, a devenit mai atrasă de apicultură după ce a citit citatul atribuit uneori lui Albert Einstein, potrivit căruia, dacă albinele vor dispărea de pe fața pământului, omenirea va mai avea patru ani de trăit. Mikaila a devenit un ambasador al cauzei albinelor, donând o parte din profitul afacerii proprii către organizații care încearcă să salveze albinele.
Conform Departamentului american al Agriculturii, populația de albine din Statele Unite a scăzut în ultimii 70 de ani de la 5 milioane la 2,5 milioane, din cauze variate cum ar fi, specii invazive, boli, pesticide și distrugerea habitatului.
La nivel mondial, se estimează că circa trei sferturi din recolte depind de polenizarea făcută de albine.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu