miercuri, 24 august 2016

Tinerii italieni vor primi 500 de euro cadou la majorat, de la guvern

Guvernul italian va cheltui 290 de milioane de euro pentru a face cadouri adolescenţilor care vor împlini 18 ani. Iniţiativa va fi lansată în 15 septembrie, scrie The Independent, menţionând că tinerii vor putea să revendice să revendice fondul printr -o aplicație de pe telefon şi nicidecum bătând drumurile pe la ghişee inutile.
În vreme ce guvernul român se chinuie să scoată 50 de lei din buzunar pentru a-şi trimite cetăţenii minori ai căror părinţi au venituri mici, la grădiniţă, italienii se pregătesc să facă un cadou consistent adolescenţilor care v
or împlini 18 ani. Într-o mișcare concepută pentru a reaminti tinerilor că doar cultura este cea care ne îmbogăţeşte viaţa şi aduce oamenii împreună, cetățenii italieni care împlinesc 18 ani sunt pe cale să obțină 500 de euro " bonus de cultură " de la guvern.



Bonusul poate fi cheltuit de tinerii italieni pentru a cumpăra cărți, bilete la concerte, bilete de teatru, bilete de cinema, vizite la muzee și excursii în parcurile naționale. Potrivit calculelor 575 de mii de tineri vor beneficia de acest cadou iar cheltuielile statului se vor ridica la aproximativ 290 de milioane de euro.
Iniţiativa va fi lansată pe 15 septembrie. Guvernul italian planifică un bonus similar pentru 2017,  prin care care va acorda profesorilor 500 de euro pentru dezvoltarea lor profesională .
Dana Badea › Mie, 2016-08-24 12:29

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

 

Iti dau reducere 1% la PC Garage